Prvi humanitarni kalendar Udruge žena operiranih dojki Nada predstavljen je u Vijećnici Grada Rijeke. Na fotografijama, koje je u Guvernerovoj palači snimila fotografkinja Livia Mjeda prikazane su članice Udruge. Kalendari će se prodavati po cijeni od 50 kuna, a prikupljena sredstva namijenjena su kirurgiji i dnevnoj bolnici Odjela za onkologiju KBC-a Rijeka.

Za Kalendar Udruge Nada u kostimima HNK Ivana pl. zajca pozirale su članice Udruge Fotografkinja Livia Mjeda fotografirala je članice Udruge Nada, u prostorima Pomorskog i povijesnog muzeja – popularnoj Guvernerovoj palači, obučene u kostime koje je za potrebe fotografiranja ustupilo Hrvatsko narodno Kazalište Ivana pl. Zajca. Za šminku je zaslužna Mimoza Berisha, a za tiskanje kalendara Tisak Zambelli. Ideja za kalnedar nastala je prigodom sličnog snimanja u ožujku ove godine, za Dan žena, kada su članice Udruge, a riječ je o deset žena operiranih od raka dojke, snimilo sličan serijal za RIO konfekciju.

Kalendar je nastao pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja te Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Kalendari će se prodavati po cijeni od 50 kuna, a prikupljena sredstva namijenjena su kirurgiji i dnevnoj bolnici Odjela za onkologiju KBC-a Rijeka. Kalendari će se prodavati po cijeni od 50 kuna, a prikupljena sredstva namijenjena su kirurgiji i dnevnoj bolnici Odjela za onkologiju KBC-a Rijeka. Kako je rečeno prigodom predstavljanja kalendara, tim će se sredstvima, kao i onim koja će se prikupiti tradicionalnim koncertom krajem godine, kupiti oprema, odnosno šest bolničkih kreveta s pripadajućom opremom za potrebe kirurgije Klinike za onkologiju KBC-a Rijeka.

Humanitarni kalendar Udruge žena operiranih dojki Nada samo je jedna od čitavog niza humanitarnih akcija koje je proteklih godina realizirala ova Udruga. (I.N.)

1030945cf5bf31e1702aRADIO RIJEKA: Kad članice Udruge postanu fotomodeli  
Predstavljanje humanitarnog kalendara