PROJEKT «RUKE NADE»
    Donator   PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
  UKUPNO ODOBRENO SREDSTAVA 53.000,00 kn
  TRAJANJE PROJEKTA 2017
  KORISNICI USLUGA Žene oboljele i liječene od raka dojke od 20.- 70. godine života,  zainteresirane za samostalni, proizvodni, manualni rad umjetničkog karaktera
SAŽETAK PROJEKTA Projektom «Ruke Nade» nastavak je istovrsnog projekta iz prethodne godine kojim  potičemo samostalni rad korisnica i volontera Udruge, vlastitim rukama izrađuju različite predmete umjetničkog karaktera. Tijekom projekta «Ruke Nade » planiramo provesti  edukacijske radionice za manualni rad edukacijsko-umjetničkog karaktera u trajanju od 3 sata po edukacijskoj radionici te dodatni individualni rad sa svakim korisnikom ovisno o njihovim htijenjima i mogućnostima.
          CILJ PROJEKTA     OPĆI CILJ PROJEKTA:  
Dugoročni cilj projekta «Ruke Nade» je omogućavanje ženama oboljelima i liječenima od raka dojke razvoj ideacije i postizanje socijalne integracije te razvoj osjećaja ravnopravnosti unutar zajednice u kojoj žive. Uslijed gubitka radnog mjesta zbog bolesti, mogućnost prekvalifikacije i pronalaska posla na zahtjevnom tržištu rada.  
SPECIFIČNI CILJEVI PROJEKTA:  
1. Razvoj motoričkih sposobnosti te psihofizička rehabilitacija žena oboljelih i operiranih od raka dojke, kroz manualni rad i izradu proizvoda umjetničkog karaktera namijenjenih plasiranju na tržište (samofinanciranje).  
    AKTIVNOSTI PROJEKTA 1. Organiziranje proizvodnje u prostorima Udruge i partnerske organizacije
2. Edukacija volontera za rad s ženama oboljelim i liječenim od raka dojke
3. Edukacija članica za proizvodni manualni rad
4. Kontrola kvalitete proizvodnje i evaluacija dostignutog stupnja rehabilitacije
5. Promoviranje tradicionalne obrtničke djelatnosti s Kvarnera
6. Pronalaženje partnera za promoviranje i distribuciju proizvoda.
            REZULTATI PROJEKTA PROJEKTOM JE OBUHVAĆENO KORISNIKA
IZRAVNI NEIZRAVNI
10 50
GLAVNI REZULTATI PROVEDBE AKTIVNOSTI SU:
1. Provedeno 32 edukacijskih radionica za manualni rad edukacijsko-umjetničkog karaktera u trajanju od 3 sata po edukacijskoj radionici te dodatni individualni rad sa svakim korisnikom ovisno o njihovim htijenjima i mogućnostima. Educirano 2 volontera koji sudjeluju u radionicama i 5 korisnica.  
2. Izrađeni novi proizvodi i promovirani na stranici udruge, osigurana izložbeno-prodajna mjesta. Ostvarena suradnja sa partnerskim organizacijama u izradi rukotvorina te zajedničkom korištenju opreme koje udruga ne posjeduje.
2. Kod korisnika i volontera razvijena je sposobnost timskog rada te organizacijske sposobnosti time što bi bili aktivno uključeni u odabir pojedinih djelatnosti potrebnih za provedbu projekta. Kroz edukaciju, usvojene nove vještine i znanja, mogućnost prekvalifikacije i pronalaska posla na zahtjevnom tržištu rada.