Obilježavanje Dana narcisa na Korzu

Obilježavanje Dana narcisa tradicionalno je organizirala Udruga žena operiranih dojki Nada-Rijeka u suradnji s Primorsko goranskom županikom, Gradom Rijekom, Nastavnim zavodom za havno zdragstvo PGŽ, Ligo protiv raka PGŽ, medicinskom školom i ostalim općinama i gradovima u PGŽ

U sklopu obilježavanja Dana narcisa, posvećenog oboljelima od karcinoma dojke na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke, u petak i subotu ( 26. i 27. ožujka 2021.godine) postavljeni su štandovi na kojima su građani kupnjom narcisa sudjelovali u humanitarnj akciji i educirali se o ovoj vrsti malignoma.

Štand na Korzu je tijekom oba dana bio postavljen od 9 do 16 sati, a cilj ovogodišnje humanitarne akcije u sklopu Dana narcisa je i prikupljanje sredstava za kupnju kemo-fotelje Klinici za radioterapiju i onkologiju KBC Rijeka i rad Udruge Nada. Kemo-fotelja je u međuvremenu, od pokretanja akcije poskupjela s predviđenih 18 000 na 23 000 kuna, ali članice Udruge ne odustaju uvjerene da će svojim doprinosom i donacijama uspjeti skupiti potreban iznos.

GALERIJA SLIKA

 

Izvor: Tekst i video torpedo.media

Slike: razni autori