U petak, 12. listopada u 19 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku počinje tradicionalni humanitarni koncert „Pjesmom za Nadu“. Koncert već tradicionalno organizira Udruga žena operiranih dojki „Nada“, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je nabavci hladnjaka za čuvanje lijekova i opremljenih kreveta za odjele onkologije i kirurgije KBC-a Rijeka, donaciju Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna za aparat za intraoperativno zračenje i rad Udruge Nada. Na koncertu će nastupiti dobro poznati lokalni glazbenici Dražen Turina Šajeta, Duško Jeličić Dule i Silvana Jeličić, Damir Badurina i Mario Battifiaca, potom Francesco Squarcia, višestruko nagrađivani violinist rodom iz Rijeke, koji već dugi niz godina surađuje s najprominentnijim međunarodnim koncertnim institucijama, potom Klapa Kastav, Društvo za ples i rekreaciju Rotondo i Nataša Sviličić, dok će učenici Medicinske škole u Rijeci otpjevati pjesmu na znakovnom jeziku.  
Predsjednica
Ivanka Penko
Kako je pojasnila Ivanka Penko, predsjednica Nade, udruge koja podršku oboljelim ženama pruža više od dvadeset godina, radi se o skupoj medicinskoj opremi, pa se tako sredstva za aparat za intraopetrativno zračenje prikupljaju nekoliko godina, dok će sredstva za nabavku hladnjaka i kreveta za riječki KBC skupljati, osim organizacijom koncerta „Pjesmom za nadu“, i na drugim humanitarnim akcijama udruge.   Ovim humanitarnim koncertom, osim što se želi prikupiti sredstva za nabavku medicinske opreme, nastoji se senzibilizirati javnost na mogućnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, vodeće zloćudne bolesti žena. Naime, na području Primorsko-goranske županije od raka dojke svake godine oboli prosječno 200 žena, a samo u 2017. godini umrlo je 69 žena.  
Helena Glibotić Kresina
Kako je kazala Helena Glibotić Kresina, voditeljica Odjela socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u cilju prevencije svakoj se ženi starijoj od 20 godina preporučuje jednom mjesečno raditi samopregled dojki, klinički pregled jednom godišnje te mamografiju svake dvije godine, uz vođenje zdravog života.   Upravo je porukom o vođenje zdravog života kroz više ljubavi i manje stresa na koncert sve Riječane i njihove goste velikog srca pozvao jedan od sudionika humanitarnog koncerta, legendarni opatijski glazbenik i otac ča-vala Duško Jeličić Dule.  
Duško Jeličić Dule
Pokrovitelji humanitarnog koncerta su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, koji već dugi niz godina na različite načine podupiru rad Udruge Nada, potom Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP, Radio Rijeka, Pomorski radio Bakar, Novi list i Kanal Ri.   Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti danas i sutra u Udruzi Nada, Milana Smokvine Tvrdog 5/1, od 12 do 16 sati, te sat vremena uoči početka koncerta na blagajni HKD-a. Izvor: MojaRijeka
POZIVAMO VAS: U petak tradicionalni humanitarni koncert “Pjesmom za Nadu”