Tjedan volontiranja

Zajedničko obilježavanje tjedna volontiranja trajalo je od 16. svibnja do 21. svibnja 2016. godine.

Udruga Nada je u svojim prostorijama tjedan volontiranja obilježila akcijom prikupljanja hrane, obuće i odjeće za potrebite 16. svibnja od 09.00 – 17.00 sati.  Prikupljena odjeća i obuća predana je Crvenom križu, dok su prehrambene artikle preuzeli volonteri  Socijalne samoposluge Rijeka.

Nadalje, 17. svibnja održano je volontersko psihološko savjetovalište za sve zainteresirane građane.

Na odjelu Kirurgije KBC Rijeka, 18. svibnja u terminu od 17.00 – 19.30 sati, volonterke Udruge Nada pružale su podršku novooboljelim ženama. Istog dana onkologica Dr. sc. Ira Pavlović Ružić održala je predavanje na temu „Prevencija i važnost samopregleda“ s početkom u 17.30  sati. 

Također, volonterke  Udruge Nada Rijeka  u suradnji s Općinom Malinska Dubašnica koja im je ustupila prostor za predavanje u vanjskoj općinskoj sali na adresi Lina Bolmarčića 22, održale su predavanja na temu „Suočavanje s bolešću“ – predavač psiholog i psihoterapeut Vanja Ivović Fabijanić, te „Što mogu učiniti za sebe“ – predavač psihoterapeut Danijela Šimić Baniček i volonterka Udruge Nada Rijeka Katica Vukas.

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima, doktorici Pavlović-Ružić, učenicima Medicinske škole u Rijeci s nastavnicom Jovanka Žiža, učenicima Doma učenika Sušak, članicama Uduge Nada-Rijeka i građanima.

Naše Volonterke na odjelu Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka pružaju podršku osobama oboljelima od raka dojke srijedom od 17,00 do 19,00 sati