Zajedničko obilježavanje tjedna volontiranja trajalo je od 16. svibnja do 21. svibnja 2016. godine.

Udruga Nada je u svojim prostorijama tjedan volontiranja obilježila akcijom prikupljanja hrane, obuće i odjeće za potrebite 16. svibnja od 09.00 – 17.00 sati.  Prikupljena odjeća i obuća predana je Crvenom križu, dok su prehrambene artikle preuzeli volonteri  Socijalne samoposluge Rijeka.[Best_Wordpress_Gallery id=”23″ gal_title=”hrvatska volontira-2″] Nadalje, 17. svibnja održano je volontersko psihološko savjetovalište za sve zainteresirane građane.

Na odjelu Kirurgije KBC Rijeka, 18. svibnja u terminu od 17.00 – 19.30 sati, volonterke Udruge Nada pružale su podršku novooboljelim ženama. Istog dana onkologica Dr. sc. Ira Pavlović Ružić održala je predavanje na temu „Prevencija i važnost samopregleda“ s početkom u 17.30  sati. 

Također, volonterke  Udruge Nada Rijeka  u suradnji s Općinom Malinska Dubašnica koja im je ustupila prostor za predavanje u vanjskoj općinskoj sali na adresi Lina Bolmarčića 22, održale su predavanja na temu „Suočavanje s bolešću“ – predavač psiholog i psihoterapeut Vanja Ivović Fabijanić, te „Što mogu učiniti za sebe“ – predavač psihoterapeut Danijela Šimić Baniček i volonterka Udruge Nada Rijeka Katica Vukas.

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima, doktorici Pavlović-Ružić, učenicima Medicinske škole u Rijeci s nastavnicom Jovanka Žiža, učenicima Doma učenika Sušak, članicama Uduge Nada-Rijeka i građanima.

Naše Volonterke na odjelu Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka pružaju podršku osobama oboljelima od raka dojke srijedom od 17,00 do 19,00 sati[Best_Wordpress_Gallery id=”24″ gal_title=”volonterke svibanj”]

Tjedan volontiranja